Reglament municipal de treball a distància
Procés Participatiu referent al Reglament municipal de treball a distància de l'Ajuntament de Salou
Quant a aquest procés
Procés participatiu sobre la regulació del procediment d’autorització de la prestació de serveis en la modalitat de treball a distància i la seva execució mitjançant la gestió per objectius.
En el moment de la seva aprovació el TREBEP es va emmarcar dins de el procés de modernització que, amb caràcter general, estava experimentant l'Administració pública i, en particular, el sector de l'ocupació pública. Es va tractar, sens dubte, d'un nou intent per transformar l'ocupació pública, que semblava dirigir-se de forma integral a adaptar l'Administració a les necessitats de la societat a la qual servia a través de l'optimització d'aquesta gestió de l'ocupació pública, introduint conceptes com la qualitat, la millora contínua, etc.
Els desafiaments que afrontava l'ocupació pública ja amb caràcter previ a la pandèmia provenien de diferents fets. Entre d'altres, les exigències que ja imposava el trànsit d'una Administració analògica a una altra predominantment digital. Aquesta qüestió, accelerada per la pandèmia i la implantació generalitzada del teletreball de la qual donarem compte en aquest estudi, plantegen de forma irremissible una necessària nova adaptació de l'TREBEP, que permeti dins dels principis i límits constitucionals, guanyar en la flexibilitat, tecnificació i especialització necessària.
El treball a distància és una forma d'organització del treball en virtut de la qual una part de la jornada es desenvolupa de manera no presencial i mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
Amb la voluntat de regular el treball a distància a l'Ajuntament de Salou, es realitza aquest procés participatiu.
Entre el 2 i el 16 de març, a través del Tauler d’edictes, es realitza la consulta pública prèvia establerta a l’article 133.1 de la Llei de referència sobre el Reglament municipal de treball a distància de l’Ajuntament de Salou (exp. 2468/2022).
Posteriorment, entre el 10 i el 30 de maig de 2022 (ambdós inclosos) la Unitat de Participació Ciutadana realitza el procés participatiu previst a l’article 133.2 de la Llei 39/2015, a través de la publicació a la plataforma web de participació ciutadana https://participa.salou.cat. En aquest procés es podia consultar l'esborrany del Reglament així com fer-hi aportacions i dona'ls-hi suport.
Actualment, el Reglament del treball a distància de l'Ajuntament de Salou està en fase d'avaluació i seguiment.
Compartir: