Modificació de l'ordenança municipal per a la regulació del trànsit a les vies públiques del municipi de Salou
Modificació de l'ordenança anterior
Quant a aquest procés
Procés participatiu per a la modificaió de l'ordenança municipal per a la regulació del trànsit a les vies públiques del municipi de Salou.
Per acord del Ple de l’Ajuntament de Salou, de data 20 de desembre de 2023, s’aprova del Pla Normatiu Municipal (PNM) per a l’any 2024 en què es recull la proposta d’iniciativa reglamentària de la Unitat de Sancions de la Policia Local per tramitar la modificació de l’ordenança municipal per a la regulació del trànsit a les vies públiques del municipi de Salou.
Seguint l’establert a l’art 133 de la Llei 39/2015, de 1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, s’acorda l’obertura del procés participatiu de l’esmentada modificació de l’ordenança.
El procés participatiu consta de diferents fases:
Fase 1: Consulta pública prèvia en què es podran presentar les propostes i suggeriments en relació al qüestionari següent:
1.- Antecedents de la norma o disposició administrativa de caràcter general:
A l’actualitat, la regulació del trànsit a les vies públiques al municipi de Salou disposa d’una regulació municipal continguda a l’ordenança que es publica al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona de data 12 d’agost de 2021.
2.- Problemes que es pretenen solucionar amb la nova norma:
A l’actualitat, la regulació del trànsit a les vies públiques de Salou disposa d’una regulació municipal continguda en l’Ordenança aprovada l’any 2021.
En aquesta darrera modificació es va fer una regulació dels vehicles de mobilitat personal. No obstant, encara queden temes que s’han d’adequar a normativa posterior i que incideix directament en aspectes transcendentals.
El municipi de Salou disposa actualment d’uns punts de recàrrega per a vehicles elèctrics gratuïts. A causa de l'augment de vehicles elèctrics que estan proliferant a les zones urbanes es vol afrontar la regularització de les normes d’ús d’estacions de recàrrega municipal de vehicles elèctrics a la via pública.
Tant l’article 48.1 de la Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric, com l’article 4.1 del Reial decret 184/2022, de 8 de març, pel qual es regula l’activitat de prestació de serveis de recàrrega energètica de vehicles elèctrics, disposen que l’entrega d’energia en el servei de recàrrega es pot fer a títol onerós.
Altres aspectes que es volen regular en aquesta modificació d’una forma més concreta són les places reservades per a persones amb discapacitat i les zones de càrrega i descàrrega de mercaderies.
3.- Necessitat i oportunitat de la seva aprovació:
Tot i la modificació l’any 2021 de l’ordenança hi ha aspectes que no es van tocar i la regulació del trànsit ha patit nombroses modificacions a nivell estatal referent a diferents aspectes.
Darrerament el Reial decret 184/2022, de 8 de març, pel qual es regula l’activitat de prestació de serveis de recàrrega energètica de vehicles elèctrics, introdueix i regula els subjectes participants en la prestació del servei de recàrrega de vehicles elèctrics L'Ordre PCM/756/2021, de 16 de juliol, per la qual es publica l'Acord de Consell de Ministres de 13 de juliol de 2021, declara com Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica, el desenvolupament d'un ecosistema per a la fabricació del Vehicle Elèctric i connectat.
Resulta clau disposar d’un servei de recàrrega de vehicles elèctrics eficient i capaç de satisfer els reptes que presenta la mobilitat elèctrica i la creixent demanda d’infraestructura de recàrrega de qualitat.
4.- Objectiu de la norma:
- Regular la regulació del trànsit al municipi de Salou.
- Adaptar l’ordenança a les diferents disposicions normatives aprovades en els darrers anys.
- Establir unes normes d’ús d’estacions de recàrrega municipals de vehicles elèctrics a la via pública.
5.- Possibles solucions alternatives i no reguladores:
No se’n contemplen, al ser una matèria de la que s’exigeix regulació normativa a nivell local, i que alhora cal adaptar a les disposicions legals i reglamentàries de rang superior.
Fase 2: Propostes a l’esborrany de la modificació de l’ordenança municipal per a la regulació del trànsit a les vies públiques del municipi de Salou. Un cop analitzades les aportacions i suggeriments formulats en la consulta prèvia, la Unitat de Sancions de la Policia Local elaborarà un esborrany de la modificació de l’ordenança, al qual s’hi podran fer aportacions i suggeriments.
Fase 3: Rendiment de comptes que constarà del document de conclusions un cop finalitzat el procés participatiu, i rebudes les consideracions ciutadanes, organitzacions i associacions.
Compartir: